Як в автосалонах “розкручують” клієнтів на додаткові витрати

Ви довго збирали гроші, відмовляли собі в поїздках на море і все для того, щоб придбати нарешті омріяне авто. Залишилось навідатись в автомобільний салон і здійснити угоду покупки, пише avtoblog.ua.

І все було б дуже навіть добре, якби не те, що продавці намагаються “витягнути” з вас максимальну суму. Для більшості менеджерів з продажу ви просто “гаманець” з ногами, щоб не називати грубим словом. Отже, як вони це роблять?

Грають на вашому самолюбстві
Психологічний хід простий: розповідають про те, що цю комплектацію авто здебільшого обирають заможні люди. Звичайно ж, після таких слів не дуже хочеться здатися бідним. Після такого “ходу” починаються телефонні дзвінки родичам для того, щоб дістати ту зайву-другу тисячу доларів на якусь дурничку.

Використовують вашу супутницю
Продавці шалено обожнюють, коли чоловіки навідуються в салон з коханою. В такій ситуації “впарити” зайве надзвичайно просто. Ніхто не хоче виглядати в очах своєї обраниці скупим і не надто заможним. Особливо впливають фрази про те, що таке авто вибирають ті, хто хоче зекономити гроші.

Оцінюють вас за виглядом
Здебільшого це стосується жінок. Побутує думка, що вони можуть придбати собі авто лише за допомогою своїх заможних спонсорів. Відповідно можна запропонувати ще 100500 непотрібних опцій для того, щоб покупка принесла лише задоволення.

Найгірше те, що продавці так поводяться далеко не зі своєї волі. Як правило, так поводитись змушує керівництво зверху та жага заробити якомога більше грошей.


Не пропустіть