Що означає знак риби на автомобілі?

Напевно звернули увагу, що зараз на деяких автомобілях з’явилися значки риби на багажнику?

Багато автолюбителів, в тому числі і в Європі і в Америці клеять на багажниках своїх автомашин таких рибок. Багато ведуть дискусії, що ж може означати цей знак?

Деякі думають, що це Фен-шуй і рибка приносить господареві автомобіля багатство і успіх, деякі думають, що за кермом любитель риболовлі, щось на кшталт: Рибак рибака бачить здалеку.

Є й такі версії: Це просто емблема мережі автосалонів займаються продажем б/у автомобілів і цими рибками закривають іржу на машині … Загалом думок і ідей з приводу контуру рибки багато. І все ж, що це за знак?

Насправді нічого феншуйского в даному знаку немає! Рибка – це алегоричний образ християнства, знак Ісуса. За часів гоніння на християн, ще в Стародавньому Римі, – християни змушені були ховатися і жити в катакомбах і всіляко шифруватися. Зображати християнський хрест було строго заборонено, і перші християни користувалися цим прийомом, «ховали» хрест в хвості цієї самої рибки, і на питання «що це намальовано», з чистою совістю відповідали, що це всього лише рибка – символ рибалок. Тоді як насправді – це був завуальований символ їхньої віри. Новий Завіт пов’язує символіку риби з проповіддю учнів Христа, деякі з яких були рибалками. Ісус Христос називав своїх учнів не інакше як «ловцями людей» (Мф.4: 19, Мк.1: 17).

Історія походження цього знака християнства може так само стикається і з астрологією, вона пов’язана з датою народження Христа, що збіглася з початком нового століття зодіаку – знака Риби. Цей вік тривав 2150 років, і за цей час сонце пройшло сузір’я Риб і перейшло в наступну – знак Водолія, в якому в іншому ми і живемо зараз.

http://autonews.ua/


Не пропустіть