У мережі показали автомобіль ЗАЗ, зібраний з трьох іномарок (Фото)

Цей автомобіль ЗАЗ був розроблений на початку 70-х років як один з варіантів перспективного передньопривідного сімейства автомобілів. Робота над машинами з новим компонуванням на ЗАЗі почалася ще наприкінці 60-х, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Робота закипіла під керівництвом головного конструктора Запорізького автозаводу – Володимира Стешенко, який захистив дисертацію на тему передньопривідних авто.

Перспективний автомобіль, представлений на фото, був побудований у вигляді макету. Машина мала дводверний кузов типу седан. Зупинимося на її дизайн, який виконаний в сучасному на той час кутастому стилі. При проектуванні конструктори явно відштовхувалися від ВАЗ-2101 “Жигулі”, щойно запущеного у виробництво, який в свою чергу був побудований на основі Fiat 124. Однак у вигляді перспективного ЗАЗ вгадуються нотки інших популярних на той час іномарок. Це, наприклад, Volvo 144 або малолітражний DAF 44/46.


Volvo 144 – зверніть увагу на літери номерного знака. Адже це прообраз майбутнього ZAZ.

Однак до ходового зразка в даному випадку справа так і не дійшла. Для майбутньої «Таврії» був обраний інший тип кузова – трьохдверний хетчбек. У будь-якому випадку макет передньопривідного ЗАЗ початку 70-х заслуговує поваги.

До речі, фотографію макета перспективного ЗАЗу надав Музей техніки «Фаетон» із Запоріжжя, у колекції якого багато прекрасно збережених автомобілів ЗАЗ, до речі, тут недавно з’явився і вищезгаданий DAF 46.


DAF 46 нещодавно поповнив колекцію запорізького музею техніки Фаетон.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть