Toyota створить в Австралії завод з виробництва водневого палива

Компанія Toyota оголосила про плани розширити програму переходу на джерела живлення для автомобілів. Для цього в Австралії створять завод з виробництва водневого палива, переобладнавши наявне підприємство – повідомляє actualnews.org.

У Toyota заявили про намір реалізації масштабного плану по переходу на двигуни, що використовують поновлювані джерела живлення для транспортних засобів. Це стане черговим доповненням до програми японської компанії по турботі про екологічний стан планети. Представник компанії, який є президентом австралійського відділення бренду, вже заявив, що підприємство, розташоване в Мельбурні, буде в найближчі два роки переобладнано на випуск водневого палива. На це вже виділено кошти австралійського національного агентства відновлюваної енергії в розмірі 2,2 мільйона доларів США. Також і сама автомобільна марка готова вкласти 3 мільйони в підприємство. Відзначається, виробничі потужності будуть працювати за рахунок сонячної енергії.

У планах японської компанії почати переобладнання заводу вже найближчим часом, а до грудня 2019 року він має вже частково почати функціонувати. Повноцінний запуск виробництва водневого палива очікується в 2020 році. При максимальному завантаженні підприємства воно повинно випускати до 60 кілограм готової продукції на добу.


Не пропустіть