Учасникам конкурсу хакерів Pwn2Own вдалося зламати Tesla Model 3

В кінці березня відбувся хакатон Pwn2Own, де головною мішенню для атак була Tesla Model 3. Команді, яка першою зламає захисну систему електрокара, обіцяли автомобіль в подарунок та грошову премію.

Про це повідомляє cfts.org.ua з посиланням на codeguida.com.

Перед конференцією Маск сумнівався, що комусь вдасться виїхати з Хакатона на новій “Теслі”. Але такі хакери все ж знайшлися: команда Fluoroacetate, в яку входять Амато Кама і Річард Жу. Вони скористалися браузером Tesla і багом JIT, який відкрив доступ до управління електромобілем.

Команда вивела повідомлення на екран і була визнана переможцем. Згідно з умовами конкурсу, вона отримала 35 тис. доларів і, звичайно ж, обіцяну “Тесла”, правда, одну на двох.

Представник Tesla подякував дослідникам за демонстрацію і заявив, що через кілька днів вийде оновлення, яке не дозволить зламувати систему таким чином.

До слова, команда Fluoroacetate впоралася не тільки з Tesla, але і з Apple Safari, Firefox, Microsoft Edge, VMware Workstation і Windows 10. Тому в сумі Амато Кама і Річард Жу отримали 375 тис. доларів, тобто більшу частину призового фонду, який становив 545 тис. доларів.

В останні 4 роки в Tesla була запущена програма, за якою компанія виплатила сотні тисяч винагород хакерам, які виявили вразливості в системах.

Джерело cfts.org.ua

Не пропустіть