Tesla випускатиме автомобілі без допомоги людини

Компанія Tesla постійно удосконалює не лише свої автомобілі, але і процес їх виробництва. Нещодавно був опублікований патент виробника на інноваційний метод виготовлення корпусів автомобілів, в якому рами планується майже повністю відливати з допомогою однієї величезної машини, пише Знай.uа.

Схоже, глава компанії Ілон Маск вважає, що складання автомобілів на нинішньому рівні виявився повільним, а відлив цільного корпусу не тільки збільшить швидкість збірки авто, але у збільшить міцність автомобіля, так як весь корпус створюється без жодного болта або шурупа.

Як правило, в контексті виготовлення рами транспортного засобу та процесу лиття під тиском, для лиття різних компонентів рами використовується багато машин. Наприклад, одна фабрична машина для лиття під тиском може бути призначена для лиття одного компонента рами. Звичайно ж, зібрати одну машину для створення всіх деталей не так і легко, але можливо.

Очікується, що нова установка з’явиться на фабриці Gigafactory 3 в Китаї і буде використовуватися у виробництві кросовера Model Y. Для спрощення його роботизованою складання Tesla також створила нову архітектуру електропроводки. Подивимося, чи зможе ця затія виявитися вдалою.


Не пропустіть