До уваги водіїв: чим небезпечні підроблені автозапчастини

Підроблені товари – не новинка для українського ринку, а головне те, що вони мають попит серед покупців, пише nikolaev-city.net.

Така тенденція стосується і автомобільних деталей. Якщо Ви не впевнені в тому, що зможете забезпечити своє авто якісними, оригінальними деталями, краще тоді користуватися послугою оренди автомобіля.

Насправді, підроблені автозапчастини несуть велику загрозу для безпеки як водія авто, так і пасажирів, адже в будь-який момент можуть вийти з ладу і створити аварійну ситуацію на дорозі. Так чим саме небезпечні автомобільні деталі-підробки?

Масло. Саме його дуже легко підробити, а визначити цю підробку практично неможливо. Подібні підробки виготовляють з різних індустріальних масел, що не відповідають потребам двигуна. У результаті використання такого масла ви можете “потрапити” на дуже дорогий капремонт, що наврядчи буде економно. Тому слід віддавати перевагу хоча і дорожчому, але якісної маслу.

Фільтри. Найчастіше підробки фільтрів продають в упаковці відомої торгової марки і відрізняються вони від оригіналу якістю фільтрувального паперу. Така підробка не зможе забезпечити нормальну пропускну здатність двигуна, що значно знизить термін його роботи. І тут вас знову чекає недешевий ремонт, якого можна уникнути, купуючи оригінальні запчастини.

Свічки. Свічки-підробки поступово руйнують систему запалювання і значно збільшують витрату палива. Тому в цьому випадку однозначно треба віддавати перевагу оригіналу.

Проводка. Купуючи підроблене електроустаткування для автомобіля, дійсно можна заощадити, але існує великий ризик того, що воно швидко вийде з ладу і потребуватиме заміни. Особливо це стосується генератора, термостата або стартера – вони можуть не тільки вийти з ладу, а й неправильно працювати.

Ходова і гальмівна система. На цих автомобільних елементах економити точно не варто. Якщо ви купите дешеві підроблені амортизатори, тоді не дивуйтеся, якщо через рік вам доведеться шукати нові. А ще гірше, коли неякісні амортизатори створять труднощі в управлінні авто. Також і неякісні підшипники будуть розвалюватися при великій швидкості і вилітати в комплекті з колесом. А про гальмівну систему і говорити нічого – вихід з ладу будь-якого її елементу може призвести до непередбачуваних наслідків, зокрема і летальних.


Не пропустіть