Зміни на ринку пального і нові штрафи: що чекає водіїв у серпні

Серпень підготує водіям чергові сюрпризи.

З 1 серпня запрацює постанова уряду щодо запровадження спеціальних мит на дизельне пальне і скраплений газ із Російської Федерації.

Розмір мита на російські дизпаливо і скраплений газ зростатиме у два етапи: до 1 жовтня він становитиме 3,75% і 1,75% відповідно, а з 1 жовтня збільшиться до 4% і 3%.

За оцінками експертів, оскільки трейдери встигли сформувати запаси дизпалива і скрапленого газу ще до запровадження спецмит, роздрібна ціна найближчим часом не зростатиме.

Минулого року частка російського дизпалива на українському ринку складала 37%, скрапленого газу – близько 40%.

Також у серпні спливає термін, після якого на власників нерозмитнених авто з іноземною реєстрацією зможуть накладати штрафи.

Згідно із ухваленим в листопаді минулого року законом, розмитнити авто із єврономерами можна було за пільговими умовами – до 22 лютого, а за загальними, які не передбачають штрафних санкцій, – до 23 травня.

Штрафні санкції почнуть діяти з 24 серпня. З цього дня, якщо водій перебуватиме за кермом нерозмитненого авто при тому, що сам не завозив його на територію України, він повинен буде сплатити штраф у розмірі 8,5 тис. грн. При повторному правопорушенні – 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу.

Джерело bbc.com

Не пропустіть