Які автомобілі найбільш аварійно небезпечні

Українські страховики визначили марки автомобілів, які найчастіше потрапляють у ДТП або викрадають. Власникам таких автомобілів вони приготували більш високі тарифи на наступний рік, пише autocentre.ua.

За підсумками кожного року страховики аналізують, які автомобілі найчастіше викрадали або потрапляли в ДТП. Такі машини на наступний рік вони страхують дорожче, ніж раніше. Цього року «чорний список» другий рік поспіль очолили автомобілі марки Land Rover і Range Rover. Даний рейтинг за результатами опитування десяти найбільших страховиків опублікувала «Економічна правда».

Найгірший рейтинг британський бренд отримав за велику кількість викрадень. Власникам цих автомобілів слід чекати підвищений тариф на поліси КАСКО або менш вигідні умови страхування. Втім, якщо така машина добре захищена від викрадення (наприклад, на ній встановлена ​​супутникова система стеження), то страховики застрахують її зі знижкою. Адже небезпека втратити цей автомобіль буде істотно знижена. Опитані автостраховики з жалем констатують, що в 2015 році кількість викрадень застрахованих авто, в порівнянні з 2014 роком, зросла в рази.

Крім Land Rover, великим попитом серед викрадачів в 2015 році користувалися автомобілі марок Toyota і BMW. Мова йде про великі позашляховики – Toyota Land Cruiser 200 і Prado, BMW X5 і X6.

У число лідерів за збитковістю традиційно увійшли автомобілі середнього і недорого сегмента – Daewoo Lanos, Opel, Honda, Hyundai, Fiat.

Таких автомобілів досить багато в Україні, тому і ймовірність потрапити в ДТП у них вища, ніж у машин преміум-класу. На високу збитковість авто цих марок впливає також їх використання в комерційних цілях. Наприклад, багато хто з них виконують функції таксі.

Перше місце в рейтингу причин страхових випадків за КАСКО в 2015 році займають ДТП без другого учасника. На такі ДТП припадає близько 40% всіх страхових випадків за КАСКО. Друге місце займають класичні аварії з двома учасниками – 35%, а третє – протиправні дії третіх осіб, тобто дії хуліганів і вандалів. Також сюди потрапляють випадки, коли припаркований автомобіль зачіпає інше авто, але залишає місце події, не повідомивши про аварію.

У 2015 році найбільш беззбитковими страховики назвали авто марок преміум-класу: Mercedes, Рorsche, Lexus, Maserati. Люди, які експлуатують ці машини, більш уважні, тому що досить високо оцінюють майно, що перебуває в їх розпорядженні, запевняють страховики. Знижка для таких авто становить 5-10% до тарифу за КАСКО.

Експерти нагадують: оцінки страховиків з збитковості автомобілів суб’єктивні і залежать від багатьох показників, у тому числі від суми виплат кожної страхової компанії. Тому багато марок авто одні страхові компанії відносять до категорії найбільш збиткових, а інші – називають беззбитковими.


Не пропустіть