Коли бензин дорогий: альтернативні види палива для авто

У наш час все дуже швидко розвивається. Те, що було незвідано, стало популярним в наші дні. Нові технології, нові винаходи, весь світ прийшов в рух і вже ніколи не зупиниться, пише fishki.net.

Зовсім недавно всі обговорювали появу нових електромобілів – засобів пересування, які не забруднюють навколишнє середовище. Це був справжній бум в суспільстві, в ході якого численні таксопарки запустили у себе лінійку справжніх еко-машин, проїхатися на яких можна було сплативши поїздку по банківській карті. З моменту створення першого автомобіля багато вчених думають про альтернативну заміну палива. Дійсно, чи можна чимось замінити його? Чи реально це? У цій статті ми розглянемо декілька варіантів заміни палива, як серйозні, так і кумедні, придумані колись давно нашими предками.

1. Двигун, що працює на стисненому повітрі.

003

Цей двигун є одним з найбільш незвичайних винаходів, тому що для його роботи потрібно тільки стиснене повітря. Мрія, чи не так? Ця технологія була розроблена французькими інженерами, які стверджували, що цього двигуна буде достатньо для прогулянки зі швидкістю 35 км/год. Та й ціна у такої машинки досить прийнятна – всього 20000 доларів.

2. Двигун на рослинному маслі.

004

Ідеальна альтернатива палива для захисників навколишнього середовища! До речі, зовсім недавно Volkswagen випустив машини лінійки «Beetle», що в перекладі означає «Жук», які працюють саме на біодизельному паливі.

3. Двигуни, що працюють на паливі з водневою основою.

002

У той час, як більшість виробників автомобілів намагаються подолати ряд проблем у спробі створити ідеальне паливо, Mercedes випустив власну еко-машинку. Тільки ціна такого винаходу буде в рази дорожче, ніж у тих же автомобілів з двигуном на стисненому повітрі, тому що це все-таки Mercedes. І це треба враховувати, адже за розкручену фірму потрібно платити в два рази більше.

4. Етанолові двигуни.

005

Ми вже використовуємо цей тип двигуна, тому що невелика частина етанолу міститься в звичайному паливі, яким ми заправляємо наші машини. Але компанія Suzuki Motors вирішила випустити автомобіль, що працює повністю на етанолі, в 100% його співвідношенні. Першою моделлю з цієї серії став Седан E25.

5. Вода.

006

Двигун на воді? Міф чи реальність? Японці розробили машину, названу Genepax, якої достатньо одного літра води, щоб проїхати 1:00 зі швидкістю 80 км/год. Електрони водню, які виділяються в цьому випадку, працюють як виробники електрики. І саме вони змушують машину їхати.

6. Електричний двигун.

007

Всі ми пам’ятаємо фільм “Трон”, в якому машини їздили на електричних двигунах. Щось подібне вдалося створити і виробникам марки Peugeot. Їх новий автомобіль оснащений великими передніми колесами, які можуть повертатися на всі боки. Шкода тільки, що цей автомобіль не доступний для продажу, хоча у цієї марки все ще попереду.

7. Паливні гранули (Біомаса).

008

Цей вид двигуна функціонує виключно на паливних гранулах. Здивовані? Тирса, дерев’яна стружка – вся ця біомаса може бути використана для роботи даного виду двигуна.


Не пропустіть