В Україні стартували продажі нового універсала Kia (фото)

В Україну прибула перша лімітована партія унікальної моделі Kia ProCEED з кузовом Shooting Brake. Ефектний автомобіль, що поєднує самобутній дизайн, властивий спортивним авто, з практичністю універсалу, пропонується у версії GT-Line за ціною 25 000 Євро.

Про це повідомляє MMR з посиланням на офіційний сайт компанії в Україні.

Родина Kia CEED третього покоління, представлена в Україні, отримала довгоочікуване поповнення. Ним став ефектний Shooting Brake з індивідуальним ім’ям ProCEED, динамічний автомобіль зі спортивним духом і практичністю універсалу, покликаний замінити тридверний хетчбек pro_cee’d попереднього покоління.

Новий ProCEED нижче і довше, ніж 5-дверний хетчбек CEED або універсал Sportswagon. Автомобіль, зобов’язаний своїм дизайном Kia Proceed Concept 2017, отримав силует з динамічним нахилом даху та індивідуальним оформленням задньої частини. Також відрізняється і вигляд переднього бампера, а також повністю світлодіодних фар головного світла.

Маючи довжину 4605 мм, що на 5 мм більше, ніж у CEED Sportswagon, передній звис ProCEED також є довшим і становить 885 мм. При висоті 1422 мм новинка на 43 мм нижча, ніж універсал SW, при цьому дорожній просвіт на догоду керованості і аеродинаміці зменшено на 5 мм і становить 135 мм. Створений на тій самій платформі K2, що і інші модифікації CEED, Shooting Brake має подібну довжину колісної бази – 2650 мм.

В Україні Kia ProCEED представлений у версії GT-Line (Джі-Ті Лайн), що передбачає комплектацію 17-дюймовими легкосплавними дисками, а також можливістю замовити 18-дюймові диски в якості опції.

ProCEED пропонує більше місця для багажу і пасажирів, ніж більшість інших авто зі спортивним характером. Обсяг його багажного відділення складає 594 літри (VDA), що вдвічі більше, ніж у 5-дверного хетчбека CEED. Задні сидіння складаються у пропорції 40:20:40. Якщо сидіння складені, підлога багажного відділення стає рівною. Автомобілі, що поставляються в Україну, оснащені системою автоматичного відкривання багажника Smart Power Tailgate, а також засобами фіксації вантажу з рейлинговой системою.

В Україну наразі постачається версія ProCEED GT-Line з новим 1,4-літровим двигуном T-GDi Kappa потужністю 140 к.с. Мотор працює в парі з 7-ступінчастим дводисковим роботом.


Не пропустіть