Автомобіліст витратив 30 тисяч, оскаржуючи штраф на 100 фунтів

71-річний чоловік з британського Брістоля більше трьох років намагається оскаржити штраф розміром 100 фунтів стерлінгів, накладений за перевищення швидкості. Як повідомляє BBC, на судові розгляди у нього пішло 30 тисяч фунтів стерлінгів.

Річард Кідвелл отримав штраф в листопаді 2016 року зі дорожньої камери, яка зафіксувала, що він їхав зі швидкістю 35 миль на годину (56 км/год) при дозволених 30 милях на годину (48 км/год).

Чоловік не збирався оплачувати квитанцію, адже був впевнений, що дотримувався швидкісного режиму, а комплекс фіксації порушень, ймовірно, виявився несправним. Заперечуючи штраф в суді, Кідвелл сподівався вирішити питання за кілька днів, але розгляд затягнулося.

У прокуратурі заявили, що незадоволений водій постійно надавав нові докази своєї невинності, тому судова справа триває так довго. Він витратив близько 21 000 фунтів стерлінгів на оплату послуг адвокатів, 7000 фунтів стерлінгів – на судові витрати, а решта – на транспортні витрати. Але суд залишився непохитний, тому британець все ще має сплатити 100-фунтовий штраф.

В результаті Кідвелл шкодує, що вплутався в суперечку з приводу порушення і витратив майже всі заощадження, залишені для трьох синів в якості спадщини. За його словами, він всього лише хотів домогтися справедливості.


Не пропустіть