Поліцейська Tesla розрядилася під час погоні за злочинцем

Патрульний електрокар Tesla Model S поліцейського департаменту міста Фрімонт (штат Каліфорнія, США) розрядився під час переслідування підозрюваного в злочині.

Про це повідомляє CNN.

Єдиний «зелений» автомобіль в автопарку правоохоронців Фрімонта був придбаний в минулому році за 61,5 тис. доларів. Уживаною «Тесла» 2014 року випуску поліцейські вирішили замінити колишній Dodge Charger 2007 року заради економії коштів на пальному. На початку нинішнього року електрокар пройшов всі необхідні для патрульної машини випробування і заступив на службу влітку.

Інцидент трапився в п’ятницю, 20 вересня, коли поліцейський почав переслідувати водія, підозрюваного в участі в злочині, скоєному в місті Санта-Клара. Швидкість погоні досягла 200 км/год, однак через деякий час патрульний зв’язався з диспетчером і повідомив, що змушений припинити переслідування, адже заряду акумуляторів вистачило б лише на 10 кілометрів. Спробу перехоплення зробили інші поліцейські, які опинилися поблизу, проте підозрюваному вдалося втекти.

У поліції Фрімонта з’ясували, що інцидент не пов’язаний з технічною несправністю електрокара. Патрульний, який заступив на службу до цього, просто забув підзарядити електромобіль після своєї зміни і віддав «Теслу» з розрядженим акумулятором.


Не пропустіть