Toyota вивела на ринок стильний кросовер за $15 тисяч (фото)

Компанія Toyota оголосила про старт продажів в Японії нового маленького кросовера Raize довжиною менше чотирьох метрів. Ціни на новинку стартують від 1 679 000 ієн, це трохи більше 15 тисяч доларів.

Довжина кросовера склала 3995 мм, а ширина – 1695 міліметрів. Автомобіль являє собою перелицьовану версію нового SUV компанії Daihatsu, який дебютував нещодавно на Токійському автосалоні. В основу новинки лягла платформа Daihatsu New Global Architecture (DNGA), спеціально створена для моделей Toyota і Daihatsu спільної розробки.

Спочатку Toyota Raize доступний виключно з трициліндровим турбодвигуном об’ємом один літр, що розвиває 98 к.с. і 140 Нм крутного моменту. Агрегат працює спільно з варіатором. Надалі у моделі з’явиться модифікація з 1,2-літровим «атмосфериком» та МКПП.

У список доступного обладнання увійшов адаптивний круїз-контроль, паркувальний асистент, функція автоматичного екстреного гальмування, а також мультимедійний комплекс з сенсорним дисплеєм і підтримкою інтерфейсу Apple Carplay.

На даний момент найдоступніший кросовер Toyota в Україні – це RAV4. Цю модель пропонують за ціною від 622 630 грн, що еквівалентно 25 тисячам американських доларів.


Не пропустіть