Рада готує «сюрприз» для таксистів

У Верховній Раді хочуть легалізувати ринок таксі в Україні. Відповідний закон уже розроблений і незабаром буде представлений в парламенті.

Про це в інтерв’ю DATA.UA розповів заступник голови комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко.

«Зараз 98% ринку таксі перебуває в тіні і не платить податки. Клієнт, який сідає в таксі не може бути впевнений у своїй безпеці. Якщо щось трапиться в дорозі, то людині не гарантують компенсацію за завдані збитки. Спільно з групою BRDO розроблений законопроект», – говорить він.

У документі буде прописано обов’язковий техогляд транспортних засобів, страхові зобов’язання перевізника, а також врегульовані податкові збори.

«Перше – безпека, машини повинні проходити обов’язковий технічний огляд. Друге – пасажири повинні бути застраховані. Третє – таксист або компанія не повинні здавати звіти в податкову, вони будуть платити одноразовий платіж щороку», – говорить нардеп.

Нагадаємо, в кінці листопада набув чинності закон, який передбачає штрафи за перевезення дітей в автомобілі без спеціальних засобів кріплення. Закон покликаний гарантувати дітям безпеку під час поїздки, однак нові норми спричинили хвилю обурення серед водіїв таксі та батьків.


Не пропустіть