Honda виводить на дороги безпілотні автомобілі

Влітку 2020 року Honda почне продажі на ринку Японії «безпілотника» з 3-м рівнем автономності за шкалою SAE, повідомляє видання Nikkei Asian.

На даний момент марка таку технологію не надала, проте владою країни вже прийнятий законопроект, який дозволяє подібним машинам виїжджати на громадські дороги.

Даний безпілотник з системами допомоги водієві (Advanced Driver Assistance Systems) 3-го рівня, можливо, буде однією з модифікацій флагманського седана Legend. В Японії він пропонується тільки в гібридному варіанті з повним приводом, атмосферним силовим агрегатом V6 потужністю 3,5 кінських сил, трьома електродвигунами і 7-діапозоні преселективним «роботом».

Технологія дозволить автомобілю тривалий час здійснювати рух самостійно, виключно в екстрених випадках сигналізуючи водієві про необхідність взяти управління під контроль.

У даної системи можуть бути територіальні обмеження, наприклад, автопілот можна активувати тільки на швидкісних магістралях і в спеціальних зонах міст, але офіційного підтвердження цьому поки немає.


Не пропустіть