BMW готує конкурента для Audi E-Tron GT і Porsche Taycan (фото)

Компанія BMW готується до виробництва електромобілів, в числі яких моделі iX3, iNext і i4. Всі три новинки будуть представлені до кінця 2021 року, але в майбутньому ми можемо очікувати більше електромобілів.

На сьогоднішній день мало що відомо про плани німецького виробника після 2022 року, але новий звіт передбачає, що BMW може випустити i6 для конкуренції з Audi e-tron GT, Mercedes EQS і Porsche Taycan. Як пишуть наші колеги з Autoblog.it, новий i6 вийде в 2024 році, це буде стильний електромобіль, який запозичить деякі риси від 8-ї серії Gran Coupe. Це означає, що i6 буде 4-дверним купе, і це здається логічним, з огляду на передбачувану конкуренцію.

У звіті сказано, що i6 початкового рівня буде обладнуватися двома електродвигунами (по одному на кожній осі). Передній видаватиме 201 к.с., а задній – 335. За допомогою такої установки, виробник реалізує повний привід i6 і загальну потужність у 536 к.с.. Також не виключається появи версії M Performance, яка отримає два електродвигуни потужністю 335 «коней» кожен.

Що стосується акумуляторів, то i6 буде доступний в двох варіантах. Базовою стане батарея потужністю 90 кВт-год, що забезпечує дальність ходу близько 560 км за циклом WLTP, а другий варіант отримає більш потужний акумулятор на 120 кВт-год, що збільшує дальність до 700 км.


Не пропустіть