Дитина придумала, як прибрати сліпі зони в автомобілях (відео)

Американка Алайн Гасслер, якій лише 14 років, сконструювала проектор, який транслює зображення простору навколо машини на ті елементи автомобіля, які його ж і закривають.

Нова система, до якої не додумався жоден автовиробник, була розроблена 14-річною американкою Алайн Гасслер для конкурсу Broadcom MASTERS, в якому беруть участь роботи з математики, прикладних наук та інженерії. Її проект має назву «Підвищення безпеки автомобіля шляхом усунення сліпих зон», пише Mashable. Роботі Алайн дали перше місце на конкурсі і приз в розмірі 25 тисяч доларів.

За допомогою 3D-принтера дівчинка створила прототип системи, що складається із веб-камери і проектора, який транслює зображення вулиці на передню стійку автомобіля, яка так часто заважає огляду водії. Це рішення вражає своєю простотою й елегантністю.

Камера знаходиться в підставці передньої стійки автомобіля і транслює відео в режимі реального часу на внутрішню частину стійки за допомогою проектора, прикріпленого над сидінням водія. Найскладніше, каже дівчинка, було спроектувати лінзу, яка дозволяє фокусувати зображення на предмет, що знаходиться так близько. Щоб зображення було більш чітким і не заважало пасажиру, стійку обтягнули спеціальною тканиною, що відбиває світло лише в бік його джерела. Тобто, в бік водія і проектора з нього. В результаті людина за кермом може бачити дуже контрастне зображення того, що знаходиться за стійкою, а пасажири – звичайну тканину.


Не пропустіть