Саморобний французький автомобіль Piollet 315

В молодості француз Жак Піойе (Jacques Piollet) був полум’яним автомобільним ентузіастом і досяг успіху вже в юному віці в збірці картингу та ремонті автомобілів. Під час служби в тоді ще колоніальному Алжирі йому прийшла ідея створення власного автомобіля класу GT, пише fishki.net.

Ідею він почав втілювати після закінчення служби в 1961 році. І вже в 1965 році на 53-му Паризькому автосалоні він представив автомобільній громадськості свою розробку – купе Piollet 315. Автомобіль став зіркою того пам’ятного заходу завдяки французьким журналістам, яким дуже сподобалася новинка.

За основу свого спорткару Жак Піойе використовував просторову трубчасту раму, що вважалася в ті часи інноваційною. Обвіс виконаний з полімерних матеріалів. Дизайн витриманий в стилістиці італійського спорткара Ferrari 250 GTO. Технічне оснащення Piollet 315 базується на комплектуючих актуальних моделей Peugeot того часу. Наприклад, двигун і трансмісія були запозичені у моделі 404, а передня підвіска у 403.

У цифрі 315 в назві автомобіля не зашифровано ніяких технічних даних, як зазвичай прийнято в автомобілебудуванні. Це всього лише сума років, протягом яких створювалося єдине в світі купе Piollet 315: 61 + 62 + 63 + 64 + 65 = 315.


Не пропустіть