Daimler випишуть мільярдні штрафи через Tesla

Німецький автовиробник не зміг виконати план по електрифікації своїх моделей.

Як стало відомо MMR, з 60 тисяч запланованих електрокарів Mercedes-Benz EQC німецький автовиробник зумів виготовити не більше половини. Низький показник пов’язаний з нестачею батарей. Виробництвом акумуляторів займається компанія LG Chem.

Фахівці відзначають, що дана проблема вже виникала у Daimler AG в минулому році. Нагадаємо, що автовиробник зміг випустити всього 7000 автомобілів Mercedes-Benz EQC із запланованих 25 тисяч.

Проблеми з тяговими батареями виникли у Daimler AG ще в 2017 році. Саме тоді Tesla Inc. викупила блокуючий пакет акцій німецької компанії Grohmann Engineering. Варто відзначити, що компанія займається виробництвом електроніки і автокомпонентів для німецького автогіганта. Після даної угоди Daimler уклав партнерство з Grohmann Engineering для створення власного заводу з виробництва літій-іонних батарей.

Таким чином плани по електрифікації Daimler були зірвані. Автовиробник не зміг виконати такі норми щодо викидів вуглекислого газу як усереднене значення для всіх проданих автомобілів. Для Daimler обмеження становить 102,8 г/км. Внаслідок цього Daimler загрожує 1,1 млрд доларів штрафу.


Не пропустіть