ЛуАЗ-1901 “Геолог”: автомобіль-амфібія підвищеної прохідності

При конструюванні ТПК ЛуАЗ 967, в дослідному порядку на його базі був створений також тривісний варіант транспортера – амфібії, але в серію ці автомобілі тоді так і не пішли. Однак ідея не була забута і на Київському автосалоні SIA99 Луцький автозавод представив повнопривідний автомобіль підвищеної прохідності ЛуАЗ 1901 “Геолог”, пише vk.com/cars_technology_ussr.

SqRWHxnkV6c

Машина дуже примітна. По-перше, вона тривісна, причому з рівномірним розміщенням мостів по базі, що гарантує їй відмінну прохідність. Автомобіль без праці долає канави шириною до 1,4 метра. А незалежна підвіска всіх коліс в поєднанні з достатньою загальною довжиною забезпечує виключно плавний рух по пересіченій місцевості.

Автомобіль долає підйоми до 58% і утримується на бічному ухилі в 40 градусів.

По-друге, автомобіль цей-амфібія. Водохідний рушій – традиційний для луазівських всюдиходів – гребний ефект коліс, що забезпечує швидкість на воді до 5 км/год.

По-третє, нарешті, в ролі силового агрегату на автомобілі використаний трициліндровий дизель 3ДТН Харківського заводу ім. Малишева. Демонструючи цю дослідну модель, Луцький автозавод розраховував привернути увагу перш за все силових структур, а також міністерств з надзвичайних ситуацій. Але, судячи з усього, вийшло як завжди …

Технічні характеристики:

колісна формула – 6х6; вантажопідйомність – 660 кг; споряджена маса – 1250 кг; повна маса – 1900 кг; габарити: довжина – 4522 мм, ширина – тисяча дев’ятсот двадцять два мм, висота – 1754 мм; дорожній просвіт – 285 мм; колія – 1335 мм; двигун – дизель 3ДТН; число і розташування циліндрів – 3 в ряд; робочий об’єм – 1,5 л; потужність при 3600 об/хв – 51 к.с .;

максимальна швидкість 60 км/год;

витрата палива 12 л/100 км;

ширина водної перешкоди 3000 м.


Не пропустіть