ТОП-10 країн з найгіршими дорогами

«Ох, вже ці дороги … Сів за кермо і … поскакав))»

Результати аналізу стану автомобільних доріг, до якого увійшли 144 країни, були оприлюднені на Всесвітньому економічному форумі в рамках доповіді про глобальну конкурентоспроможність. Оцінка якості автодоріг відбувалася за 7-ми бальною шкалою: від 1 бала, що означає наявність абсолютно нерозвиненої дорожньої мережі, і до 7 балів – відповідність дорожніх магістралей всім міжнародним нормам, пише grif.kiev.ua

Молдова – 1,5 бали

Країна-лідер даного рейтингу.

Стан молдавських доріг приголомшує кількістю вибоїн.

Автомобіліст, який мандрує тут, перш за все, переживає за стан підвіски авто.

Гаїті – 1,8 бала

Острівна держава Гаїті розташувалося на другому місці з кінця даного рейтингу. Дороги, які мають асфальтове покриття, ви зможете виявити тільки між великими населеними пунктами, а решта – без покриття – стають зовсім недоступними в дощовий сезон.

Румунія – 1,9 бала

У Європейському союзі ця країна займає перше місце серед країн з найменш розвинутою автотранспортною магістраллю. У Румунії проблеми з ремонтом дорожнього покриття і його якістю.

Монголія – ​​2,0 бали

Більшість доріг в цій азіатській країні без асфальтового покриття.

До того ж безліч великих автомагістралей знаходяться ще в стані проектування.

Гвінея – 2,0 бали

Тільки 10% від загальної протяжності автодоріг мають асфальтове покриття. Тропічні зливи і дефіцит коштів – дві основні проблеми гвінейських доріг.

Сх. Тимор – 2,2 бала

Протяжність автомагістралей становить близько 6 тис. кілометрів. Через регулярні тривалі дощів всі автодороги цієї азіатської держави майже не придатні для експлуатації.


Габон – 2,3 бала

Мережа автомобільних доріг в Габоні є досить розвиненою. Однак їх якість і ремонт, який ускладнений частими зливами, залишає бажати кращого.

Україна – 2,3 бала

Основні причини поганих доріг в Україні – порушення технології укладання дорожнього покриття внаслідок корупції і злодійства будівельних матеріалів. В результаті – величезна кількість ям і вибоїн на дорогах.

Росія – 2,3 бала

Низька якість дорожнього покриття здавна є відмінною рисою Росії. Причини такого стану автомагістралей такі ж, як і в Україні. Висловлювання М. Гоголя: «В Росії дві біди – дороги і дурні», – є актуальним і сьогодні.

Мозамбік – 2,4 бала

Громадянська війна і повінь 2000 року – основні причини низької якості дорожнього покриття в Мозамбіку, оскільки після повені була відновлена ​​лише невелика частина доріг, а багато хто з них не мають твердого покриття.

PS

За рейтингом, найкращі дороги у Франції, ОАЕ і Сінгапурі. У кожної з цих країн по 6,5 бали. Кращими серед пострадянських країн виявилися Литва, Грузія і Естонія. А ось Білорусь не включали в цей аналіз.


Не пропустіть