Alfa Romeo представила екстремальний седан Giulia GTA (фото)

Компанія представила відразу дві версії «зарядженої» Alfa Romeo Giulia – GTA і GTAm.

Модифікація Alfa Romeo Gulia GTA розроблена на основі топової версії Quadrifoglio. Роботи велися в трьох напрямках: форсування потужності мотора, зменшення ваги автомобіля й оптимізація аеродинаміки. Так, 2,9-літровий бітурбований двигун V6 отримав продуктивність 540 к.с. замість колишніх 510 «конячок». Крім того, була переналаштована 8-діапазонна АКПП.

Щоб зменшити вагу седана, розробники оснастили версію Gulia GTA керамічними гальмівними дисками, 20-дюймовими колісними дисками і прямоточною вихлопною системою Akrapovic з двома патрубками в центрі задньої частини машини. Крім того, з вуглепластика зробили колісні арки, передній бампер, а також капот і панель даху. Для оптимізації аеродинаміки розробили накладки на порогах, спойлер на кришці багажного відсіку і вставки в передньому бампері.

Крім версії Gulia GTA компанія представила ще більш екстремальну модифікацію Giulia GTAm. Цей варіант обзавівся збільшеним переднім сплітером, спортивними передніми сидіннями з 6-точковими ременями безпеки і габаритним заднім антикрилом. Giulia GTAm став на 100 кг легше, якщо порівнювати з седаном Quadrifoglio. Першу «сотню» GTAm набирає всього за 3,6 секунди, проти 3,9 секунди – у базовій моделі.

Відомо, що загальний тираж двох версій – Gulia GTA і GTAm складе всього 500 примірників.


Не пропустіть