Aston Martin представила незвичайний кабріолет за 1 млн доларів (фото)

В останні роки Aston Martin випустив кілька дивовижних моделей з обмеженим тиражем, від ультра-розкішного седана Lagonda Taraf до гоночного Vulcan. Тепер до цього списку додався ще один автомобіль – V12 Speedster, розроблений відділом Q за спеціальним проектом.

Створення новинки зайняло близько 12 місяців. Модель запозичила риси від моделей DBS Superleggera і Vantage. Дизайн V12 Speedster поєднує в собі старе з новим, оскільки в 1953 році вплив DB3S і 1959 DBR1 об’єднано з репліками більш пізньої концепції 2013 року CC100 Speedster. V12 Speedster з відкритим верхом взагалі не має даху, подібно Bentley Mulliner Bacalar, який був представлений вчора.

Однак сьогоднішня новинка від Aston Martin йде далі, адже у неї немає навіть лобового скла, як у McLaren Elva.

Щоб максимально знизити вагу, велика частина кузова новинки зроблена з вуглецевого волокна, яке також використовується всередині, де водій і пасажир розділені тим, що Aston Martin називає хребтом, подібно Ferrari Monza SP2.

Під капотом –  V12 з робочим об’ємом 5,2 літра з декількома турбінами. Віддача двигуна становить 700 к.с. (753 Нм), він працює в парі з 8-ступінчастою АКПП фірми ZF. Крутний момент передається на задню вісь. Завдяки такій установки V12 Speedster здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 3,5 секунди, а максимальна швидкість досягає позначки в 300 км/год.

Aston Martin вже приймає замовлення на новинку за ціною від 950 000 доларів.


Не пропустіть