Модельна лінійка Mercedes-Benz зазнає серйозних змін

Найближчим часом модельна лінійка компанії Mercedes-Benz зазнає серйозних змін. Як заявив глава відділу розробок Daimler Маркус Шафер в інтерв’ю виданню Autocar, невдовзі кількість платформ і силових установок буде скорочено, а деякі моделі і зовсім підуть в історію.

Мета таких кардинальних заходів полягає в зниженні витрат на розробку і випуск нових моделей. Вивільнені кошти в концерні планують направити в першу чергу на виробництво електрокарів і гібридів. Відзначається, що у зв’язку з цим припинять, зокрема, виробництво хетчбека B-Class, а також купе і кабріолета S-Class.

Ще один удар по машинам з великим об’ємом двигуна завдасть введення в середині декади екологічного стандарту для транспорту Євро-7. Таке нововведення, за попередніми даними, буде передбачати повну заборону дизельних моторів на легкових автомобілях. Таким чином, в середньостроковій перспективі з європейського ринку можуть піти моделі Mercedes-Benz c 12- і 8-циліндровими двигунами (мова йде про G 63 AMG і Mercedes-AMG GT).


Не пропустіть