Оголошені фіналісти конкурсу «Всесвітній автомобіль року»

Організатори конкурсу World Car of the Year (WCOTY) оголосили шорт-лист претендентів на звання «Всесвітній автомобіль року». Переможці будуть оголошені 8 квітня в рамках церемонії відкриття мотор-шоу в Нью-Йорку.

Цьогоріч на перемогу претендує кросовер Kia Telluride, а також дві моделі Mazda: нова «трійка» і компактний позашляховик CX-30. Фіналісти були обрані шляхом голосування 86 автомобільних журналістів з різних країн.

Крім того, фахівці визначили претендентів на перемогу в чотирьох окремих категоріях: «Міський автомобіль», «Розкішний автомобіль», «Спортивний автомобіль» і «Кращий дизайн». Премія за найкращий «зелений» автомобіль з цього року скасована.

За право вважатися кращою машиною для міста посперечаються електрокари Kia Soul EV і MINI, а також кросовер Volkswagen T-Cross.

У «розкішному сегменті» на перше місце претендують електричний кросовер Mercedes-Benz EQC, спорткар Porsche 911 й електромобіль Porsche Taycan.

За звання кращого спортивного автомобіля поборються виключно моделі Porsche: 911, Taycan і 718 Boxster GT4 / Cayman GT4.

Нарешті, фіналісти категорії «Кращий дизайн» представлені Peugeot 208, Mazda3 і Porsche Taycan.

Нагадаємо, в 2019 році абсолютним переможцем конкурсу WCOTY став електричний кросовер Jaguar I-Pace, який обійшов у фіналі у Audi e-tron і Volvo S60 / V60.


Не пропустіть