АвтоВАЗ показав, як збирають Lada Xray (ВІДЕО)

АвтоВАЗ опублікував цікаве відео, як з «голого» кузова створюється товарний автомобіль, пише auto.mail.ru.

Lada XRAY випускають на конвеєрі B0, де вже збираються Renault Logan, Renault Sandero, Nissan Almera і Lada Largus (кузова зварюють на лінії, зайнятої виробництвом кузовів «Альмер» і «Ларгус»). І щоб довести, що за якістю збірки перший вазовский кросовер не поступається іномарок – в першу чергу, з вищезазначеним «Сандеро», – прес-служба автогіганта випустила цікавий ролик, що показує, який шлях проходить кузов, перш ніж стати автомобілем.

Lada XRAY, побудований на базі Renault Sandero Stepway, збирається Із 1800 деталей, які постачають приблизно 250 постачальників. При цьому рівень локалізації зараз становить 50% (для довідки, «Логан» і «Сандеро» локалізовані на 75-80%), але на підприємстві планують довести цей показник до прийнятних 75%. Частка ручної праці дуже висока: по частині зварювання роботами виконується лише 5% робіт.

Велика частина автокомпонентів проводиться на території Росії, нехай і світовими компаніями. Власне, сам АвтоВАЗ, крім кузовів, робить для «Ікс-Рея» двигуни, коробки передач (включаючи роботизовану), підрамники передньої підвіски, важелі передньої і задньої підвіски, панель приладів, передні і задні бампери, а також решітки радіаторів.

Деяку частину автокомпонентів для XRAY імпортують з-за кордону: це, зокрема, ручки дверей (U-Shin), дзеркала і блоки управління їх підігрівом (Magna), задні ліхтарі (Valeo), замок задніх дверей (Kiekert), а також ущільнювачі (Standard Profile).


Не пропустіть