Виявлена прихована функція Tesla Model Y (фото)

Виявлена ​​покупцем прихована функція електричного кросовера дозволить збільшити запас ходу моделі в холодних регіонах.

Не так давно американська компанія розпочала поставки бюджетного електричного кросовера Tesla Model Y. Один з перших покупців Tesla Model Y вирішив розібрати свій автомобіль. Це дозволило йому виявити приховану функцію в електрокарі.

Користувач Youtube під ніком DÆrik опублікував на своєму каналі відео з розбором автомобіля, в якому виявлено тепловий насос. Тепловий насос в Model Y не повинен впливати на запас ходу безпосередньо. Він працює через той же контур холодоагенту кондиціонера, і тому його краще за все розглядати як систему компресора кондиціонера, що працює в зворотному напрямку. При охолодженні система стискає холодоагент в рідину, а потім пропускає його через випарник у внутрішній частині, де в результаті випаровування забирається тепло з внутрішньої частини. Потім це тепло передається повітрям через зовнішній конденсатор, а холодоагент повертається в компресор.

Для обігріву кабіни тепловий насос реверсує цей потік, випаровуючи холодоагент в зовнішньому теплообміннику, який тепер служить випарником, відбираючи тепло зовні в міру випаровування рідкого холодоагенту. Потім він конденсується у внутрішньому теплообміннику, який тепер функціонує як конденсатор.


Не пропустіть