Audi розкрила подробиці про нові електрокари

Німецький бренд Audi офіційно заявив про майбутній випуск цілої гами електричних моделей.

В основу майбутніх електромобілів Audi ляжуть чотири різних архітектури. На даний момент поки задіяна виключно модульна платформа MLB Evo, яка також застосовується для бензинових і дизельних версій, включаючи кросовери Bentley Bentayga і Lamborghini Urus. На базі неї створені електрокроссовери Audi e-tron і e-tron Sportback.

Ще однією платформою для майбутніх електрокарів Audi стане шасі J1, яке створено разом з компанією Porsche. На базі цієї платформи був випущений електричний седан Porsche Taycan. Пізніше дана платформа ляже в основу моделі аналогічний Audi e-tron GT, концепт якої був представлений півтора роки тому.

Крім того, Audi буде використовувати «молодшу» MEB-архітектуру для розробки сімейства компактних електрокарів. Дане шасі поріднить майбутні електромобілі Audi з моделями ID компанії Volkswagen, а також з Skoda Enyaq, Cupra Tavascan і Seat el-Born. Першою моделлю Audi, створеною на цій платформі, стане кросовер Q4 e-tron.

І четвертим шасі для електромобілів Audi стане архітектура PPE (Premium Platform Electric). В її розробці також брали участь фахівці компанії Porsche.


Не пропустіть