В Європі доходи від автомобільних податків у декілька разів перевищують бюджет ЄС

Свіжі дані, опубліковані Європейською асоціацією автовиробників показують, що автотранспортні засоби тільки на основних ринках ЄС приносять більше 440 млрд євро у вигляді податків для національних урядів, повідомляє Укравтопром.

Доходи від оподаткування автотранспорту, зібрані урядами, збільшилися майже на 3% в порівнянні з попереднім роком, а загальна сума в 440,4 млрд євро перевищує загальний бюджет Європейського союзу більш ніж в 2,5 рази.

У п’ятірку країн з найвищими доходами від оподаткування автотранспорту увійшли:

Німеччина – 93,4 млрд євро; Франція – 83,9 млрд євро; Італія – 76,3 млрд євро; Великобританія – 54,1 млрд євро; Іспанія – 30,0 млрд євро.

У формуванні цих доходів були враховані податки на придбання автотранспорту (ПДВ, податок з продажів, податок на реєстрацію), податки від володіння (річний збір, дорожній податок) і паливний податок.

«Ці показники демонструють, наскільки важлива автомобільна промисловість для Європи», – заявив Ерік-Марк Уітема, генеральний директор ACEA. «Очевидно, що першорядне значення для загального стану економіки ЄС і, зокрема, для державних бюджетів, полягає в тому, що ми можемо успішно запустити нашу галузь після кризи COVID-19».


Не пропустіть