В Європу приїде електрокар BYD Han EV з «вічним» акумулятором (фото)

Компанія BYD націлилася на європейський ринок седанів преміум-класу і оголосила про запуск в Старому Світі електромобіля Han EV. Дана модель першою отримала «вічний» тяговий акумулятор Blade Battery, а також може похвалитися непоганою динамікою розгону – 3,9 секунди з 0 до 100 км/год.

Продажі седана BYD Han EV на ринку Китаю почнуться в кінці червня 2020 року. У електромобіля буде 3 версії. Початкова з однієї електричної установкою потужністю 222 кінські сили (330 Нм крутного моменту) на передній осі, батарею на 65 кіловат-годин і запасом ходу в 506 кілометрів за стандартом NEDC. У середнього варіанта потужність та ж, однак батарея вже на 76,8 кіловат-години і запас ходу 550 км. «Топовий» Han EV обладнаний двома електричними силовими агрегатами з комбінованої віддачею 494 кінські сили (680 Нм крутного моменту). Він розганяється з 0 до 100 км / год за 3,9 секунди і проїжджає 605 кілометрів.

Особливість BYD Han EV – інвертор на базі карбіду кремнію і тягова літій-залізофосфатна батарея Blade Battery з неймовірним запасом міцності, яка пройшла ряд інтенсивних тестів, під час яких її згинали, пробивали цвяхами і спеціально нагрівали до 300 градусів за Цельсієм. При цьому ні в одному з цих випадків акумулятор не зайнявся і не вибухнув.

Терміни появи BYD Han EV на ринку Європи поки не визначені, але виробник назвав приблизну вартість. Очікується, що електричний седан обійдеться в 45 000-55 000 євро.


Не пропустіть