Тридцятирічний BMW Alpina B10 виставили на продаж за шалені гроші (фото)

Аукціонний дім Bring & Trailer виставив на торги суперседан BMW Alpina B10 Biturbo, який є модернізованою версією моделі 5 серії в кузові E34. Всього було побудовано 507 таких автомобілів. Поточна ставка за тридцятирічний екземпляр – 72 000 доларів.

Виставлений на продаж суперседан BMW Alpina був випущений в 1990 році і має порядковий номер 53. На початку 1990-х років Alpina B10 Biturbo був одним з найшвидших седанів у світі, першу «сотню» автомобіль набирав за 5,7 секунди, а максимальна швидкість перевищувала позначку в 290 км/год.

Для досягнення подібних показників, фахівцям Alpina довелося допрацювати 3,4-літровий рядний 6-циліндровий мотор BMW M30B35. Так, двигун доповнили кількома турбонагнітачами Garrett T25, оснастили легкими поршнями, модернізували розподільчий вал і систему охолодження, після всіх дій потужність зросла з 208 до 360 к.с., а піковий крутний момент досягав 520 Нм. Тяга на задні колеса передавалася через 5-ступінчасту механічну коробку Getrag.

Усередині салону Alpina B10 є спортивні крісла Recaro, дерев’яні вставки на дверних картах, передній панелі, центральному тунелі і важелі коробки передач. У списку оснащення значиться центральний замок, електропривід дзеркал, електросклопідйомники, двозонний клімат-контроль, касетний магнітофон і бортовий комп’ютер.


Не пропустіть