Ізраїль подає позов проти Volkswagen – хоче 152 мільйони доларів

Уряд Ізраїлю подало позов на 152 мільйони доларів проти Volkswagen AG, Audi AG і місцевого дистриб’ютора Champion Motors за передбачуване шахрайство і недбалість, пов’язані зі скандалом з дизельгейтом.

Згідно позовної заяви, поданої до окружного суду Тель-Авіва, в період з 2008 до 2016 року Volkswagen, Audi і Champion Motors імпортували в країну приблизно 12 тисяч автомобілів з двигуном марки EA189, який був оснащений програмним забезпеченням, призначеним для перевірки на викиди дизельного палива.

У позові стверджується, що Volkswagen і пов’язані з ним компанії використовували фальсифіковані дані програмного забезпечення, щоб ввести ізраїльську владу в оману і змусити їх думати, що транспортні засоби відповідають екологічним нормам країни. Якби були надані точні дані про викиди, транспортні засоби не були б схвалені для місцевої продажу. У позові також йдеться, що автомобілі, оснащені двигуном EA189, були відповідальні за викид 3881 тонн газоподібного діоксиду азоту.

«Шкода, заподіяна відповідачами, які своїми недоліками викликали надмірні викиди тисяч тонн забруднюючих речовин і завдали смертельного збитку політиці держави, спрямованої на скорочення викидів забруднюючих речовин та поліпшення якості повітря з метою запобігання хворобам, смерті та шкоди для здоров’я населення», – йдеться в позові.


Не пропустіть