Вражає: надзвичайно потужні автомобілі з двигуном скромного об’єму

Сьогодні у багатьох автомобілістів в перевагах швидкі автомобілі з потужними двигунами. Як правило, потужний двигун – це двигун великого обсягу. Але бувають, як відомо, і винятки з правил. Як у випадку з автомобілями з огляду novate.ru, під капотами яких потужні, але при цьому вельми скромні за обсягом двигуни

1. Audi S3, Audi TTS і Volkswagen Golf R

smallandpav2

Будь-який з цих автомобілів може похвалитися досить невеликим 2.0-літровим двигуном. При цьому кожен з перерахованих автомобілів вичавлює 292 «конячок» або 146 кінських сил на літр.

2. Porsche 911 Turbo S

smallandpav3

Щодо інших претендентів, Porsche 911 Turbo S має досить об’ємний двигун на 3.8-літра. Проте для цього класу двигун можна вважати не найбільш ємним. Незважаючи на все це, машина вичавлює з себе неймовірні 560 коней або 147.5 к.с на літр.

3. Mitsubishi Lancer Evo X

smallandpav1

На сьогоднішній день Mitsubishi Lancer Evo X можна сміливо вважати одним з найекономічніших автомобілів в питанні двигуна. Працює автомобіль на 2-літровому двигуні, проте при цьому «звір» вичавлює з себе 290 кінських сил або 145 к.с на літр палива.

4. Volvo S60/XC60

smallandpav4

Обидві моделі мають невеликі 2-літрові двигуні. Обидві моделі мають турбокомпресори і нагнітачі, які в останні роки стали неймовірно популярні. Втім, більшість машин все ще використовують щось одне з перерахованого. Щодо продуктивності S60 і XC60, то машини вичавлюють 302 к.с.

5. Nissan GT-R Nismo

smallandpav5

Автомобіль Nissan GT-R Nismo в своєму класі можна вважати справжньою «Годзіллою». Чому? Хоча б тому, що автомобіль демонструє шокуючі 600 к.с. Додає вражень ще й свідомість того факту, що Nissan GT-R Nismo робить це двигуном всього на 3.8-літра.

6. Volvo XC90

smallandpav6

Будь-яка людина, якій довелося посидіти за кермом Volvo XC90, скаже, що це чудовий автомобіль. Це прозвучить несподівано, але даний автомобіль могутніший за Porsche 911 Turbo. Він має двигун в 2.0-літра з нагнітачем і турбонагнітачем, що дозволяє вичавлювати до 316 кінських сил.

7. McLaren 650S

smallandpav7

Суперкару просто гріх не показати хорошу продуктивність. Однак McLaren 650S в цьому плані справді особливий автомобіль. Машина демонструє 640 кінських сил при роботі і робить це двигуном на 3.8-літра, що безумовно заслуговує певної міри захоплення.

8. Ferrari 488 GTB

smallandpav8

Інженери Ferrari, як правило, уникають використання технології турбонагнітача, проте у випадку з Ferrari 488 GTB зробили виняток. Машина отримала двигун на 3.9-літра твін-турбо з вісьмома циліндрами, який вичавлює 660 «коней».

9. McLaren 675 LT

smallandpav9

За допомогою 3.8-літрового двигуна спортивний красень McLaren 675 LT демонструє символічні 666 кінських сил. Таким чином цю машину можна сміливо вважати справжнім «дияволом дороги».

10. Mercedes-Benz CLA 45 AMG

smallandpav10

Далеко не найпотужніший і вже точно не найшвидший автомобіль у цьому списку – Mercedes-Benz CLA 45 AMG – має іншу якісну відмінність. Він неймовірно економічний. Машина працює на 2.0-літровому двигуні, який дає їй 355 к.с.


Не пропустіть