Як купити авто на максимально вигідних для себе умовах

Купівля нового автомобіля – справа витратна, крім самої машини маса грошей іде на оформлення документів та інші дрібниці. Заощадити хочуть всі, але і продавці автосалонів не працюватимуть собі в збиток. Але все-таки є кілька моментів, які допоможуть вам придбати автомобіль на максимально вигідних для себе умовах, пише o-doroge.com.

Очевидно, що автосалони не стануть працювати в мінус і робити розпродажі зі знижками в 80%, але розраховувати на істотне зниження цін все ж можна. По-перше, українські дилери звикли працювати на надприбутки, чого їхні західні колеги собі не можуть дозволити. Тому у більшості продавців ціни виставлені з великим запасом, є куди знижувати. По-друге, загальне падіння ринку пов’язане з економічною кризою, стимулює формувати вигідні пропозицію не тільки дилерів, але і виробників. Як показує статистика останніх місяців, на плаву залишилися тільки ті компанії, які підтримували орієнтовану на клієнта маркетингову стратегію.

Якщо відволіктися від актуальної економічної ситуації в країні, можна виділити ще ряд «зачіпок», які працюють завжди і всюди і допоможуть вам отримати хорошу знижку.

Найбільшу знижку салони готові запропонути тим, хто зацікавився малозатребуваними моделями, пропозиція яких перевищує попит. Головне завдання салону – позбутися від такого баласту. При цьому не варто побоюватися, що такі машини відрізняються тими чи дефектами. Якщо ви прийшли до офіційного дилера – якість вам гарантовано.

Вдалий час для покупки – перед оновленням модельного ряду і в кінці звітного періоду. Як тільки в салоні з’являться нові автомобілі, старі відійдуть на другий план, і автосалон знову буде прагнути до того, щоб максимально швидко їх продати. Що стосується закриття квартальної звітності, то для салону важливо закінчити квартал з хорошими показниками. Тому найвдаліший час для покупки – кінець місяця або кварталу і, звичайно ж, передноворічні тижні.

Намагаючись отримати знижку, дуже важливо правильно вибудувати лінію спілкування з продавцем:

Не заводьте розмову про знижку в телефонному режимі. Продавець піде на поступки тільки тоді, коли переконається в серйозності ваших намірів, а телефонної розмови для цього мало.

Надайте продавцеві підстави для надання знижки. Такою підставою може бути те, що ви купували в цьому салоні попередній автомобіль або приїжджали сюди на техогляд. Хороший дисконт вам запропонують, якщо ви купите відразу два автомобілі або запропонуйте 100% передоплату

Звичайно, домогтися бажаного зниження ціни можна не завжди. Але якщо фінансовий ресурс строго обмежений певною сумою, ціну можна знизити за рахунок спрощення комплектації.


Не пропустіть