Пік “автохамства”: водій викинув пільгове посвідчення сироти в калюжу

Брутальна лайка, знищення пільгового посвідчення і спроба наїзду на людину – все це сталося на одному з автобусних маршрутів в Харкові, пише vecherniy.kharkov.ua. Чи буде покараний водій маршрутки, яка скривдила хлопчика-сироту?

НА ЦЬОМУ МАРШРУТІ ПІЛЬГОВИКІВ ОБРАЖАЮТЬ ЧАСТО

18-річний Іван Олій – круглий сирота. Батька він не знав з народження, маму втратив три роки тому. Зараз хлопець навчається на передостанньому, четвертому курсі у Вищому професійному училищі №6 – на верстатника 4-го профілю. Сам він з села Ветеринарне Дергачівського району.

118196

– Там я жив з мамою, – розповідає Іван. – Зараз в нашій 4-кімнатній квартирі живуть дві мої сестри, брат, вітчим і мачуха зі своїм сином. А я на час навчання переїхав до бабусі в Харків. На навчання Іван щодня добирається на 260-й маршрутці.

– На підставі єдиного квитка він має право на безкоштовний проїзд і в міському громадському транспорті, і в міжміському. Може навіть безкоштовно відвідувати кінотеатри, виставки, музеї – так написано в квитку. На документі – фотографія хлопчика, назва училища, підпис директора, печатка, – каже заступник директора з виховної роботи училища Оксана Долженкова.

За словами Івана, він багато разів стикався з грубою поведінкою одного з водіїв цього маршруту. Причому лайливі слова дістаються не тільки пільговикам-учням ПТУ, а й пенсіонерам. Але останній випадок виявився просто кричущим.

– Я сів у маршрутку на зупинці біля училища, пред’явив пільговий проїзний. Водій спробував взяти його в руки, але я не дав. Тоді він вихопив у мене документ і заявив: «Забереш в гаражі», – розповідає Іван. – Я просив його повернути посвідчення – але марно. Мені нічого не залишалося, як пройти в салон, а водій всю дорогу щось злобно бубонів в мою адресу. На зупинці «Тролейбусне депо №2» хлопець вийшов через передні двері і вирішив сфотографувати на телефон номер автобуса, яким керує водій-хам.

– Встав перед автобусом, водій побачивши, що я роблю знімок, рушив і поїхав прямо на мене. Люди почали кричати: «Що ти робиш ?!». Я ледве встиг відскочити в сторону. Це вже замах на вбивство! – обурений хлопчина.

Потім водій, за словами Івана, відкрив двері в кабіні і викинув пільговий проїзний прямо на проїжджу частину. Документ потрапив в калюжу – під колеса автобуса.

– І водій просто переїхав мій документ, – засмучений Іван. – Я підібрав посвідчення – воно було практично знищено. Мої товариші, які поїхали на цьому автобусі, потім розповіли, що водій лютував всю дорогу, зриваючи злість на пасажирах, які виявилися винні лише в тому, що теж є пільговиками. Цей випадок обурив весь педагогічний колектив училища, в якому вчиться Іван.

– Як можна так знущатися над сиротою! – не стримує емоцій Оксана Долженкова. – Та й інші діти неодноразово скаржилися саме на цього водія. Заручившись підтримкою освітян, Іван написав заяву зі скаргою до Департаменту інфраструктури Харківської міськради і особисто – міському голові. – Останнім часом Геннадій Кернес узявся за перевізників. Сподіваємося, що скарга не залишиться без уваги, і водій-хам буде покараний, – каже Оксана Долженкова.


Не пропустіть