Легендарні спортивні автомобілі ZIL-101А спорт, ZIL-112с

ЗІЛ-112с – це спортивний автомобіль, що був виготовлений на “Заводі імені Лихачова”. Всього було розроблено два відмінних один від одного варіанти цього авто. За часів СРСР ці машини встановили кілька рекордів. Тип кузова: родстер, з двома дверима, двомісний, пише interteam.com.ua

На одній з моделей був реалізований повний привід, на іншій провідними були передні колеса. Двигун цього автомобіля з двох марок: ЗІЛ 6.0L і ЗІЛ 7.0L.

zil_112c_01

Загальні дані двигуна ЗІЛ 7.0L:

Тип двигуна: бензиновий, а робочий об’єм – 6962 см3, тобто 7 л.
Конфігурація: V 8, циліндрів – 8. Максимальна потужність: 270 кінських сил.
Система харчування: карбюратор. Повна маса даної моделі становила 1330 кг. Вона здатна розігнатися до 260 км/год. Сотню набирає всього за 9 секунд, звичайно, в порівнянні з сучасними, це не багато, але в ті часи це було зовсім непоганим.

Дана модель є гордістю вітчизняного автопрому. Цей автомобіль був свого часу серцем автолюбителів і автомобілістів. На цій машині Геннадій Жарков зміг стати чемпіоном союзу. Однак ніяких інших нагород завоювати не вдалося, якщо не брати до уваги схвалення Сталіна.

Якщо ви хочете купити ЗІЛ даної моделі, то даремно, ви не знайдете цей модель. Тому що їх було виготовлено тільки два екземпляри. Однак продаж ZIL може збагатити власника. Єдиний збережений ZIL цієї моделі стоїть в автомобільному музеї в Ризі.

ЗІЛ 101А спорт – дана модель була сконструйована в 1939 році. В цьому ж році автомобіль був представлений заводом імені Лихачова (правда тоді він називався інакше – «Завод імені Сталіна») і отримав схвалення Сталіна і Кагановича.

Робочий об’єм: 6060 см3.
Потужність: до 141 кінських сил.
Автомобіль живиться від карбюратора.
Використовується механічна триступенева трансмісія.
Довжина автомобіля – 5750 мм, ширина – 1900 мм, а висота – 1856 мм.
Машина була досить легкою для тих часів, в наші дні на території РФ побачити її не вдасться. Як вже було сказано – доведеться їхати в Ригу. На сьогоднішній день точної ціни на неї не встановлено.

Коробка передач – механічна триступенева. Обидві підвіски залежні, встановлювалися на поздовжні ресори. У конструкції використовувалися механічні барабанні гальма. Вони посилювалися вакуумним підсилювачем. Дана модель була легендою СРСР, хоча родстер був випущений в єдиному екземплярі, але модель в двох кольорах: чорному і темно-зеленому.


Не пропустіть