На розкішному Мерседесі спіймали на порушенні ПДР нардепа (відео)

Розкішний сріблястий «Мерседес» колишнього очільника Вінницької ОДА Анатолія Матвієнка було припаркувано в недозволеному місці біля пішохідного переходу у місті Вінниця, по вулиці Артинова, пишуть Версії з посиланням на 20minut.ua.

Свої дії пояснив тим, що йому «подзвонили з приймальні Президента. Зупинився, щоб не говорити по телефону за кермом». В результаті порушив інше правило – паркування в недозволеному місці. На зауваження патрульних назвав їх «хамами, які до нього чіпляються».

Подія сталась близько п’ятої вечора, на пішоходному переході, поруч з бібліотекою Тімірязєва. Водій порушив пункт 15.9 правил дорожнього руху. Паркуватись біля пішоходного переходу можна не ближче, ніж за 10 метрів. Нардеп показав журналісту посвідчення народного депутата та не погодився з зауваженням патрульних. Свої дії пояснив виключною необхідністю. Мовляв, він ж народний депутат.

– Я їхав по Соборній, мені подзвонили з приймальні Президента, я не міг нормально припаркуватись і не міг не відповісти на дзвінок. З’їхав на Артинова і зупинився, – каже Анатолій Матвієнко. – До мене підійшли патрульні, і я їм пояснив, що не хотів говорити по телефону і їхати. Я їм кажу: будьте об’єктивними, я зупинися, щоб прийняти дзвінок. Але патрульні все-рівно просили показати документи. Я показав їм своє посвідчення, дав права, страховку, а вони кажуть, ми вас не відпустимо. Вони себе вели по-хамськи. Я з хамами говорити не буду.

Нардеп вважає, що нічого не порушив і буде говорити з “Міністром і з Деканоідзе, бо це перевершує всяку норму”.

Начальник Вінницького обласного управління Нацполіції Антон Шевцов під час події був помічений в метрах 30-ти, розмовляв по телефону і до автомобіля не підходив.

Мешканці Вінниці на вчинок нардепа відреагували вкрай негативно. Кажуть: якщо він народний обранець то має бути прикладом. Але коли сів за руль, то хто б не він не був, має слідувати букві закону.

– Він коли за кермо сів, то вже не нардеп, а водій, то хай виконує правила дорожнього руху як і всі водії та паркується правильно, – вважає вінничанин Сергій.

У поліції пояснили, що копи діяли законно, тим паче є докази порушення.

– Автомобіль Анатолія Матвієнка був припаркований з порушенням. Йому хотіли зробити усне зауваження, щоб він від’їхав. Та за його внутрішніми переконаннями він не порушував, – каже заступник начальника Управління патрульної поліції м. Вінниця Олександр Суменюк. – Спочатку не хотів надавати документи патрульним працівникам, але потім надав. Виписали постанову. Чи хамили наші працівники Нардепу, зможемо судити після перегляду службового відео. Поки що сумнівів щодо дій моїх працівників у мене немає.


Не пропустіть