Всюдихід “Бурлак” на базі БТР-60 (відео)

Група ентузіастів розробила 6-колісний всюдихід «Бурлак», який вже встиг пройти випробування. Повідомляється, що «Бурлак» показав гарну прохідність при русі по засніженому бездоріжжю, а також воді і льоду замерзлого озера, пише enki.ua

«Бурлак» є 6-колісним повнопривідним автомобілем-амфібією. Всюдихід створений на базі списаного армійського БТР-60, при цьому конструктори мало що залишили від оригінальної машини. «Бурлак» оснащений колесами від трактора Кіровець К-700, які розробники полегшили, прибравши «зайву» гуму. Двигун потужністю 177 к.с. «запозичений» у вантажівки «Мерседес», гідропідсилювач і кермові тяги – американського виробництва. Довжина машини становить 6,6 м, ширина – 2,9 м, висота – 3,2 м, вантажопідйомність – близько 3 т.

«Бурлак» розділений на два окремих відсіки – кабіну і житловий блок. Кабіна автомобіля повністю герметична і дозволяє йому плавати по воді, використовуючи в ролі рушія колеса або гребний гвинт.

Створенням «Бурлака» займалися конструктори Олексій Шатов, Олексій Макаров і Андрій Іванов, надихнувшись досягненням колісного автомобіля «Ємеля», на якому мандрівник Василь Єлагін підкорив Північний полюс в 2009 році. Розробники «Бурлака» мають намір вчинити повністю автономну експедицію на Північний полюс, повернувшись додому на своєму всюдиході (експедиція Єлагіна поверталася на вертольотах, залишивши «Ємелю» на Північному полюсі). Експедиція запланована на 2018 рік, а зараз конструктори вирушили до тренувальної поїздку на Карське море.


Не пропустіть