Новий український бронеавтомобіль майже готовий до прем’єри

Як уже повідомляв AUTO-Consulting, ще в 2015 році корпорація «Богдан» анонсувала появу легкого 6-тонного бронеавтомобіля Барс-6.

Його повинні були показати на виставці «Зброя і Безпека», але обмежилися тоді лише комп’ютерними малюнками. Було зрозуміле лише загальне компонування майбутнього броньовика і деякі технічні характеристики. Виявити майже готовий екземпляр Барс-6 днями вдалося в цехах київської фірми «Практика». Як видно на фото, тут з Барс-6 працюють фахівці з бронювання. Готовий екземпляр Барс-6 значно відрізняється від минулорічних малюнків і зовсім не нагадує машину, яку продемонстрували Президенту України в грудні 2014 року.

Як вже зазначав AUTO-Consulting, Богдан Барс-6 буде виконаний на шасі KIA Military, а точніше на базі пікапа Kia KM450. Бронеавтомобіль укомплектований 3,9-літровим дизелем Hyundai потужністю 139 к.с., механічною КПП і має масу 5,6 т.

Бронекорпус має рівень захисту Stanag 4569 Level 1. Барс-6 позиціонують як конкурента для КрАЗ Кугуар і планують днями показати генералам. Таким чином «Богдан» має намір потіснити КрАЗ з ще одного сегмента армійських поставок. У цехах «Практики» виявилися і ще одні цікаві автомобілі. Як виявилося, саме тут ведуть збірку і бронювання кабін тих найскандальніших МАЗів, які закупило Міноборони замість КрАЗів. На фото видно, що МАЗ-6317 обзавівся шильдиками «Богдан» і «Козак», хоча всі роботи з бронювання кабін виконує «Практика». Судячи з усього, МАЗи отримують такий же рівень захисту, як і КАМАЗи, які тут бронювали для потреб прикордонників в 2014 р.

Відзначимо, що кореспондентам AUTO-Consulting вже доводилося бачити техпроцес на ВКФ «Практика». Бронюють армійські вантажівки тут непогано, а КрАЗівська версія «Фортеця на колесах» витримала навіть обстріл з «Градів». Не пряме попадання, звичайно, а розрив ракети в декількох метрах від машини. Але то був КрАЗ. Наш КрАЗ.


Не пропустіть