Найкрутіші поліцейські кросовери, позашляховики і пікапи

У кіно як і у житті: у порушників закону все найкраще – зброя, гаджети і автомобілі. Але хорошим хлопцям іноді теж щось перепадає. Нещодавно патрульні австралійського штату Вікторія отримали новенький 585-сильний кросовер Mercedes-AMG GLE 63 S, а ми вирішили згадати, які ще цікаві позашляховики є у поліції різних країн, пише fishki.net


Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

001
Австралійське представництво Mercedes-Benz надало в тимчасове користування патрульній службі штату Вікторія «заряджений» купеподібний кросовер. Весь рік він буде нагадувати любителям швидкої їзди про невідворотність покарання.

Під капотом GLE 63 S Coupe коштує 5,5-літровий восьмициліндровий твін-турбо мотор потужністю 585 кінських сил (760 Нм), що працює в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Автомобіль розганяється з нуля до ста кілометрів на годину за 4,2 секунди. “Максималка” – 250 кілометрів на годину.

Brabus B63S-700 Widestar

003
У Дубаї багато автомобілів, які швидко їздять і по дорогах з твердим покриттям, і по бездоріжжю. Щоб у їх власників не було спокуси позмагатися у швидкості з поліцією, місцева поліція купила у ательє Brabus дуже крутий позашляховик.

B63S – це G55 AMG з 5.5-літрової V-подібною вісімкою, потужність якої збільшили до 700 кінських сил. Розгін до 100 кілометрів на годину займає 4,9 секунди, а максимальна швидкість становить 240 кілометрів на годину.

Крім колосальної потужності, автомобіль отримав додаткові світлодіодні вогні, світлодіодну «люстру», 23-дюймові колісні диски і підвіску Brabus Dynamic Ride Control.


Ford Explorer Police Interceptor Utility

Цей позашляховий поліцейський «перехоплювач» побудований на базі цивільного Explorer. У автомобіля дві версії: з 308-сильним V6 і 370-сильним EcoBoost з «злим» режимом налаштувань силової установки, який отримав назву Pursuit Mode.

Всі поліцейські «Експлорер» оснащуються повним приводом, 18-дюймовими сталевими колесами, посиленою підвіскою і потужними гальмами, поліпшеною системою охолодження двигуна і камерою заднього виду.


Chevrolet Tahoe PPV

008

Ще одна версія поліцейського “перехоплювача”, доступна в моно- і повнопривідній модифікації. Під капотом – 5,3-літровий EcoTec3 V8 потужністю 385 кінських сил і 564 Нм крутного моменту. У Tahoe PPV є спеціальний режим руху Automatic Track Detect, спочатку розроблений для Corvette. В цьому режимі система автоматично налаштовує роботу електронних помічників для найбільш динамічної їзди.

Версія автомобіля з приводом на всі колеса доступна з позашляховим пакетом. У нього входять 18-дюймові алюмінієві диски, позашляхова гума DuraTrac і головна пара 3,42.

Police BMW X4 20i TUNE IT! SAFE! by AC Schnitzer

010

Тюнінг-ательє AC Schnitzer представило поліцейський X4 в рамках програми, яка пропагує безпечний рух – Tune It! Safe! Потужність турбованого 2-літрового двигуна збільшили з 184 до 245 кінських сил – розгін з 0 до 100 кілометрів на годину тепер займає 6,7 секунди, а максимальна швидкість – 212 кілометрів на годину.

Також на X4 модернізували підвіску, встановили новий обвіс, 22-дюймові колісні диски з гумою Hankook Ventus S1evo і спортивний глушник.

Dodge RAM 1500 SSV

012

Спеціальна версія пікапа для правоохоронних органів і агентств з надзвичайних ситуацій. Двигун – безальтернативний 5.7-літровий HEMI V8 з системою зміни фаз газорозподілу і відключення половини циліндрів. Віддача – 400 кінських сил і 556 Нм крутного моменту.

BMW X5 3.0d

016
Британські поліцейські вважають за краще німецький кросовер – Х5 з 3.0-літровим дизельним двигуном потужністю 258 кінських сил і 570 Нм крутного моменту. 


З таким двигуном Х5 розганяється до 100 кілометрів на годину за 6,9 секунди, а його максимальна швидкість – 230 кілометрів на годину.


Dodge Durango SSV

018


Поліцейська версія Durango доступна з двигунами 3.6 Pentastar V6 і 5.7 HEMI V8. Другий мотор видає 365 кінських сил і 529 Нм крутного моменту. Автомобіль може бути як задньопривідним, так і повнопривідним. Всі механічні вузли Durango SSV посилені для забезпечення тривалої роботи в екстремальних умовах.

На автомобіль встановлюється потужний водяний насос, допрацьована система охолодження і більш витривалі гальмівні механізми.


Не пропустіть