Яке застосування знайшли для Saxon на передовій

Як уже повідомляв AUTO-Consulting, Україна ще 2014-2015 рр закупила партію списаних британських броньовиків Saxon AT-105.

Спочатку з них намагалися робити бойові броньовики і укомплектували озброєнням. Такі Saxon можна було бачити в складі десантних військ. Однак надалі в Міноборони переглянули призначення для Saxon і почали робити на їх базі командні пункти.

1458907822USo2_h

Але, як повідомляє AUTO-Consulting, Saxon AT-105 потім пристосували під санітарні броньовики, якими проводять евакуацію пораненихз поля бою. І в вигляді санітарних броньовиків Saxon проявили себе з найкращої сторони.

1458907813fLEw_h

Просторий десантний відсік дозволяє не тільки розмістити поранених, але і надавати першу медичну допомогу. Саме Saxon найчастіше можна бачити під Авдіївкою, де зараз щодня ведуться бої. Міцна броня Saxon витримує обстріл з 7,62-мм калібру і оберігає від осколків.

Як написав військовий кореспондент ТСП Андрій Цаплієнко: “У поранених, яких вивозять з “Промзони “на старих добрих “Саксон”, не виникає питання, чи потрібні в українській армії списані британські БТРи. Звичайно, потрібні. Як медично-евакуаційні машини. Усередині достатньо місця для того, щоб медик, стоячи майже в повний зріст, надавав пораненому допомогу. За прохідністю “Саксон” – це, можна сказати, британський “ГАЗ-66”. Тільки могутніший. І не ламається так часто. А його броня – і це ми бачили на власні очі – цілком впевнено тримає 7,62 міліметра. Тому військові лікарі на “Саксоні” спокійно і швидко вивозять поранених під прицільним вогнем. “


Не пропустіть