“Нанотехнології” ремонту доріг в Україні: дороги “латають” разом з люками

Соцмережі буквально “вибухнули” фото і коментарями ремонту доріг в місті. Вершиною став стілець, який комунальники запхали в каналізаційну решітку, щоб не їздили машини. Тому що бетон ще свіжий.

А далі ще цікавіше. Виявляється, дорожники, латаючи ями на дорогах, заливають бетон прямо на люки, повідомляє press-centr . В результаті, з’являються на дорозі поглиблення, через які ламаються машини. І це ще півбіди: у разі аварії люк треба відкрити, а для цього спочатку очистити від бетону.

20160324144424.png

– На жаль, в тарифі на водовідведення не передбачені кошти на підняття люків до рівня дорожнього покриття, – розводить руками керівник ужгородського водоканалу Станіслав Карташов. – Це повинні робити ті організації, які ремонтують дороги.

Кожен з таких міні-ремонтів міському бюджету обходиться мінімум в 500 гривень. Зараз в Ужгороді за кілька останніх днів так залатали 3 тисячі ям. Проте, кажуть, що це тимчасові ремонти. І вже на наступний день будуть все демонтувати, піднімати люк і знову асфальтувати, «згідно з нормативами». Для чого ремонтувати яму двічі, пояснити комунальники не змогли.


Не пропустіть