“Богдан” позмагається у виготовленні бронемашин з “КрАЗом”

Корпорація “Богдан” уже хизується новим бронеавтомобілем “Барс-6”

Нового великого броньованого автомобіля давно зачекались українські силовики. Ще в 2015 році корпорація “Богдан” анонсувала появу легкого 6-тонного бронеавтомобіля Барс-6. Його повинні були показати на виставці “Зброя та Безпека”, але обмежилися лише тоді комп’ютерними малюнками. Була зрозуміла лише загальна картина майбутнього броньовика і деякі технічні характеристики, повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на “Автомотоклуб”.

Готовий екземпляр “Барс-6” значно відрізняється від минулорічних малюнків і абсолютно не нагадує машину, яку демонстрували Президенту України в грудні 2014 року. Богдан Барс-6 буде виконаний на шасі KIA Military, а точніше на базі пікапа Kia KM450. Бронеавтомобіль укомплектований 3,9-літровим дизелем Hyundai потужністю 139 к. с., механічною КПП і має масу 5,6 т. Бронекорпус має рівень захисту Stanag 4569 Level 1.

Барс-6 позиціонують як конкурента для КрАЗ Когуар і планують днями показати генералам. Таким чином, “Богдан” має намір потіснити КрАЗ з ще одного сегмента армійських поставок.


Не пропустіть