Відео дня: що буде, якщо БелАЗ переїде легкове авто

Виробник кар’єрної техніки наочно показав, що буває з тими, хто встає на шляху найбільшого кар’єрного самоскида, пише auto.mail.ru

Коротко нагадаємо: БелАЗ-75710 – це кар’єрна вантажівка, яка два рази потрапляла до Книги рекордів Гіннесса. По-перше, як найбільший двовісний самоскид в світі, по-друге, як володар найбільшого кузова (обсяг – 645,4 кубічних метра). У рух автомобіль приводиться двома дизельними двигунами потужністю 2330 к.с. кожен. Загальна маса самоскида – 810 тонн, вантажопідйомність – 450 тонн.

Однак під час зйомки нового 15-хвилинного рекламного ролика представники БелАЗа вирішили підійти до самоскида з оригінальною боку і порівняти його зі звичайним легковиком. «Одного порівняння в підсумку виявилося замало, і легковий автомобіль в результаті розчавили. 5-секундний ролик з цим моментом увійде в основне відео. Звичайно, після переїзду від легковика залишився один “млинець”», – цитує співробітників заводу-виготовлювача портал Onliner.by.

Додамо, що це не перший випадок, коли БелАЗ нестандартно підходить до просування своєї техніки. Наприклад, влітку 2015 року білоруське підприємство стало партнером конкурсу «Місіс Всесвіт».


Не пропустіть