Шина вантажівки стала причиною аварії 56 автомобілів

У Китаї, країні реплік, масивних територій і щільного життя людей на один квадратний світ, все відбувається гіпертрофовано і «рекордно». Наприклад, ми вже розповідали вам про проблеми на дорогах цієї країни, де якщо і трапляються автомобільні пробки, то їх розміри сягають масштабів, розміри яких неможливо осягнути, пише enki.ua

Але 2 квітня 2016 року в Китаї стався новий сумний автомобільний «рекорд» одночасної участі машин в одній аварії.

По одній з швидкісних автомагістралей Чанчжоу, яка була оповита щільним і густим туманом, рухалася вантажівка, у якої раптово «вибухнула» одна з шин. Але через те, що за нею на великій швидкості рухалася величезна кількість легкових авто, а на відстані трьох метрів від капота через туман вже нічого не було видно, всі вони, немов доміно, врізалися один в одного, утворивши не просто затор, а цілу «купу» з 56 машин.

В результаті 2 людини загинуло, і кілька десятків отримали поранення різної тяжкості. А ось саму аварію протягом декількох годин довелося розтягувати декільком одиницям аварійно-рятувальної спецтехніки, 9-ти пожежним машинам та 44 рятувальникам.

Цей інцидент був зафіксований на камеру. Він явно демонструє, що причиною такої грандіозної аварії стала шина вантажівки, важкий туман і недотримання водіями швидкісного режиму в таких складних погодних умовах.


Не пропустіть