Поліцейські розшукали й оштрафували “мажорку” в червоному позашляховику

Львівські копи через півтора місяця після інциденту на площі Митній за участю мажорної дівчини у червоних “штанях” на червоній іномарці, яка заблокувала машиною транспортний рух і штовхнула водія трамваю, відшукали автохамку й виписали їй постанову про штраф.

Про це на власній сторінці у «Facebook» написала журналіст, громадській активіст Віка Балицька.

«Думаю, це прецедент. Це вперше нова поліція по відео знайшла порушника (не пригадую такого). Ознака того, що патрульна поліція може здійснювати складні і «енергозатратні» задачі, які вимагають певного напрягу», – відзначила журналіст.

Своєю чергою т.в.о. заступника керівника патрульної поліції м. Львова Максим Підболячний розповів про те, як тривали пошуки порушниці. За його словами, у цій ситуації допомогла випадковість.

«Конкретно в цій ситуації допомогла випадковість: наш патрульний десь місяць чи півтора до цих подій саме цю особу саме на цьому транспортному засобі притягав до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки. Тож на домашню адресу водія «Фольксвагена» надіслали запрошення до управління поліції на розгляд справи. Але така смілива на дорозі дівчина до правоохоронців не прийшла. З’явився її розлючений батько – власник мережі крамниць, який у водійській поведінці доньки не побачив жодного порушення», – цитує поліцейського ntn.ua.

Максим Підболячний пояснив батькові дівчини у червоних штанях, що своїм вчинком вона порушила як мінімум два правила дорожнього руху: пункт 10.5, який власне регламентує порядок проїзду перехрестя – не зрізати кути, що призвело до порушення пункту 11.9, який забороняє виїзд на зустрічну трамвайну колію.

Водночас адвокат водія заявив, що молода жінка нічого не порушувала, а винною у всьому є водій трамваю.

«Людина проїжджає перехрестя, і якщо б водій транспортного засобу не вийшов, не гатив би по вікнах, не пошкоджував би дзеркало – жодних зупинок би не було», – зазначив адвокат Віталій Репецький.

Разом з цим керівник Патрульної поліції Львова підкреслив, що постанову дівчині все-таки виписали і передали документ через адвоката, який представляв її інтереси. Тож зухвала дівчина має сплатити 510 гривень штрафу.

Нагадаємо, 17 лютого у Львові на площі Митній дівчина в червоних штанах на червоному «Фольксвагені Туарег» зупинила автомобіль на колії і заблокувала рух трамваїв. Замість вибачень жінка поводила себе неадекватно: посміхалася, жестикулювала, а потім штовхнула водія трамваю.


Не пропустіть