Порівняння цін на автомобілі в Україні і Росії

Як і в Україні, в Росії відбулося різке зниження вартості національної валюти. Тільки трохи пізніше, ніж у нас. Але якщо в Україні дилери практично синхронно з падінням гривні збільшили гривневі ціни на автомобілі, то в Росії все відбувається набагато повільніше. Одна з головних причин – більшість продаваних у сусідів автомобілів зроблені на їх же території, пише carreviewauto.com

Безымянный

Крім того, система мотивації дилерів була побудована таким чином, що їм вигідніше було викупити ще дешеві в рублях автомобілі і поставити їх на облік, ніж чекати переоцінки з заводу. Таким чином, в перерахунку на долари ціни на нові автомобілі в Росії виявилися за нашими мірками просто смішними.

Наприклад, Hyundai Accent (там він продається як Solaris) виявився вдвічі дешевше, ніж в Україні – 7 тисяч доларів проти наших 14-ти, а RenaultLogan – 5,5 тисячі проти 10,6 тис. Зрозуміло, що деякі автоімпортери почали масово закуповувати російські автомобілі і привозити їх в Україну, продаючи дешевше за «офіціалів».

Навіть з урахуванням маржі вони виявляються набагато дешевше, ніж у офіційних автодилерів. Наприклад, той же Hyundai Accent/Solaris 2016 року коштує 339 тисяч, а у «офіціалів» – 433,8 тисячі (є ще машини 2015 роки за 368 тисяч). Аналогічна ситуація – з уживаними автомобілі. Саме через різницю в ціні кримські автомобілі останнім часом масово продаються в материковій Україні. Щоб виключити цей процес, прем’єр-міністр України доручив терміново розробити законопроект, згідно з яким акцизи на ввезені б/в автомобілі зменшити, а на російські – залишити на тому ж рівні, що і зараз.


Не пропустіть