10 доступних іномарок на українському автомобільному ринку

Після двох років важкої кризи вітчизняний авторинок почав подавати перші ознаки життя. І якщо повернення елітних виробників чекати ще рано, то бюджетні автомобільні компанії охоче пропонують українцям свої нові моделі. Наприклад, днями китайська Chery оголосила про вихід на український ринок відразу трьох моделей: седанів Arrizo 3 і Arrizo 7, а також кроссовера Tiggo 5.

Hyser вирішив розповісти про деякі бюджетні моделі іномарок, доступних сьогодні вітчизняним автолюбителям. Можливо, ви здивуєтеся, але непогану машину можна купити навіть за 150 тис. грн!

10. Chery Arrizo 7

54041a5095a6569fa98b4569

Вартість: 379 000 долл4

Країна: Китай

Якби цей седан з мотором на 1,6 л з’явився в Україні на пару років раніше, він би миттєво завоював популярність. Але поточний курс долара дозволяє віднести його до категорії бюджетних вельми умовно. В Україні машина буде продаватися в єдиній комплектації. Вона включає дві фронтальні подушки безпеки, кондиціонер, АБС, камеру заднього виду і сенсорний дисплей мультимедіасистеми. Максимальна швидкість автомобіля – 185 км/год, від 0 до 100 км/год він розганяється за 11,8 с.

9. Chery Arrizo 3

1456401372-4513

Вартість: 309 000 грн

Країна: Китай

Arrizo 3 – седан класу В +, який буде представлений в Україні в версії з єдиним бензиновим мотором потужністю 109 к.с. разом з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Аналогічним мотором оснащений вітчизняний ЗАЗ Forza. Максимальна швидкість машини – 175 км/год, розгін від 0 до 100 км/год – за 11,5 с.

Як і попередня модель, Arrizo 3 буде продаватися в єдиній комплектації: подушка безпеки для водія, кондиціонер, АБС, електропривід всіх вікон і задній парктронник. Великий плюс від китайського виробника – легкосплавні колеса і стильний шкіряний салон.

8. Lada Granta

lada-granta-liftback-06

Вартість: 217 300 грн

Країна: Росія

Ще пару років тому російський ВАЗ був беззаперечним лідером продажів на українському авторинку. Сьогодні цей автомобільний концерн можна вважати звичайним середняком. Наприклад, в наприкінці 2015 року автомобілі марки «Лада» за кількістю продажів займали тільки 17 місце в нашій країні. Втім, це не скасовує той факт, що Lada Granta заслуговує на увагу в категорії бюджетних іномарок. Інша справа, що в нинішній ситуації небагато українців погодяться на покупку російського автомобіля. Тим більше в умовах торговельної війни, через яку вартість машини може стати ще вище.

7. Jac J2

5506154ba47e7134dc01c9155a53f35960e2f7f3

Вартість: 210 500 грн

Країна: Китай

Один з найсимпатичніших представників компакт-класу родом з Піднебесної. Автомобіль виділяється привабливим дизайном і оригінальною конструкцією. Бензиновий мотор об’ємом 0,9 л йде разом з п’ятиступінчастою механікою. Стандартна комплектація виглядає дуже непогано, хіба що не вистачає елементарних засобів безпеки. Також «малюк» радує витратою бензину – 4,1 л на 100 км.

6. Daewoo Nexia

DaewooNexiasedan

Вартість: 202 000 грн

Країна: Узбекистан

Як і «флагман» українського автопрому Lanos, ця машина є модернізованою версією Opel Kadett. Узбецький автомобіль програє українському брату за якістю збірки і комплектації. Однак може похвалитися більш стильним інтер’єром і великим об’ємом багажника.

5. Saipa Tiba

saipa_tiba_01

Вартість: 190 000 грн

Країна: Іран

Незвичайна машина від екзотичної для автомобільного світу країни-виробника. Tiba є новою моделлю компанії Saipa. Втім, за технологічним рівнем і дизайну седан відстає від сучасних автомобілів років на десять. Невелика машина програє на тлі деяких конкурентів через досить посередню якість збірки і тісний салон. Але зате навіть стартова версія оснащена кондиціонером і магнітолою. Також на користь автомобіля говорить місткий багажник.

4. Byd F0

byd-f0-12

Вартість: 182 000 грн

Країна: Китай

Цей автомобіль з Піднебесної створений з явною оглядкою на Citroen C1 першого покоління. Головний мінус машини – тіснота, на задньому сидінні без проблем помістяться хіба що діти. Однак F0 отримала дуже якісну комплектацію. Навіть базова версія обладнана електросклопідйомниками, кондиціонером, гідропідсилювачем керма, безключевим доступом (солідно для бюджетної машини, чи не так?) і фірмовим світлодіодним підсвічуванням логотипу на задніх дверях. Більш того, за додаткові 70 тис. грн можна придбати версію з автоматичною коробкою передач.

3. Zotye Z100

Zotye-UA-2015-13

Вартість: 178 000 долл

Країна: Китай

Дизайн китайської «темної конячки» нагадує модифіковану версію Suzuki Alto. У базову комплектацію автомобіля входять дві фронтальні подушки безпеки, сталеві диски і задній парктронник. Головним достоїнством моделі можна вважати витрата палива – всього 5,8 л на 100 км.

2. Geely CK

8924876geely-ck-11

Вартість: 170 500 грн

Країна: Китай

Цей китайський автомобіль досить міцно закріпився на українському ринку. Безумовно, як і в будь-якої бюджетної моделі, у Geely CK є свої недоліки. Наприклад, тісний салон і неприємний запах пластика. Але зате Geely є однією з найнадійніших китайських машин. Вона дуже витривала, не вимагає особливого обслуговування і не змушує власника переплачувати за запчастини. Доплативши трохи більше 10 тис. грн, можна придбати версію з кондиціонером, електросклопідйомниками, центральним замком і гідропідсилювачем керма.

1. Daewoo Matiz

1375178365_daewoo_matiz

Вартість: 150 тис. грн

Країна: Узбекистан

Узбецький «малюк» корейського походження залишається улюбленцем українських автомобілістів протягом декількох років. Маленька, але досить спритна машина, виділяється більш високою якістю комплектації, ніж вітчизняні або китайські конкуренти.

На деякі моделі Matiz досі встановлюють високоякісні японські радіатори! Незабаром машина може стати ще дешевше, якщо в Україні скасують додатковий імпортний збір на узбецькі автомобілі. За статистикою Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, щорічні продажі Daewoo Matiz в нашій країні знаходяться на рівні від 1700 до 3500 примірників.


Не пропустіть