XK120 Alloy Roadster – один з найкрасивіших Jaguar

The London Motor Show, яка відбувалася у вересні 1948 року в виставковому центрі Ерлс-Корт, стала поворотною точкою в історії як автомобілебудування в цілому, так і в історії компанії Jaguar зокрема. Європа, що відновлювалася після війни, потребувала чогось витонченого, легкого і красивого, пише fishki.net

Все це втілилося в дизайні Jaguar XK120 Alloy Roadster. Однак минуле військового виробництва і напрацювання, отримані при розробці винищувачів і бомбардувальників, вивело автомобілі цієї фірми на новий виток.

Дизайнери втілили в XK120 легкість конструкції, м’якість форм і аеродинаміку. До того ж ніжно-блакитний колір повинен був додати цій моделі роль миротворця. Однак при всьому при цьому це була агресивна модель.

Шестициліндровий двигун об’ємом 3,4 літра потужністю в 160 к.с. дозволив розігнати XK120 до 132 миль на годину (212 км/год), що робило цю модель на той момент «найшвидшим автомобілем в світі».

Успіх був феноменальний. Вся перша партія з 242 авто була розкуплена. Всього було випущено 12 055 копій цього автомобіля.

На фотографіях відновлена ​​копія, яка в 2005 році на виставці Jaguar Club of America отримала 99,98 балів за достовірність.


Не пропустіть